Kulttuuria

 

Kaikki kulttuuriesitysten liput varataan alla olevalla lomakkeella.

Tiedot esityksistä lomakkeen alapuolella.                                                             

Liput lähetetään koululle sisäisessä postissa.

Kun olet saanut vahvistuksen varauksesta, maksa liput mahdollisimman pian VOAY:n tilille Nordea FI14 21901800 003414. Älä jää odottamaan laskua!
HUOM! Maksun viestikenttään esityksen nimi ja lippujen määrä

 

Ilmoittautuminen kulttuuritapahtumiin

*
*
*
*
*
*
*

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

SUOMEN KANSALLISTEATTERI

Kissani Jugoslavia

la 28.9.19 klo 19.00 Willensauna. Lipun hinta jäsenille 30 e, muille 39 e.

”Sodan jaloista pikkulapsena Suomeen muuttanut Bekim (Toni Harjajärvi) on Kosovon albaani. Filosofiaa opiskeleva, elokuva-alasta unelmoiva nuori mies harrastaa satunnaisia ja kylmäksi jättäviä miessuhteita. Hän päättää hankkia itselleen lemmikin, boakäärmeen. Käärme luo Bekimin elämään turvallisuuden tunnetta, mutta ulkopuolisia matelija pelottaa. Käärmeen ja Bekimin yhteiselosta kehittyy salainen symbioosi. Tilanne saa uuden käänteen, kun Bekimin luokse muuttaa puoleensavetävä ja kahdella jalalla kulkeva Kissa (Ville Tiihonen).”

Sapiens

la 28.9.19 klo 19.00 Suuri näyttämö. Lipun hinta jäsenille 35 e, muille 47 e.

”Seitsemänkymmentätuhatta vuotta sitten Homo sapiens oli vähäpätöinen eläin, joka vain puuhaili omiaan yhdessä Afrikan kolkassa. Seuraavien kymmenien vuosituhansien aikana se teki itsestään koko planeetan herran ja kohotti itse itsensä jumalaksi.

Sattumanvaraisen geenimutaation myötä sapiens sai kyvyn, joka erotti sen muista eläimistä; kyvyn puhua kuvitteellisista asioista eli kertoa tarinoita. Tämä tarinoiden luoma todellisuus antoi ennennäkemättömät mahdollisuudet yhteistyölle ‒ tuolle luovalle ja tuhoavalle voimalle.”

Koiramäen Suomen historia

la 5.10.19 klo 13.00 Pieni näyttämö. Lipun hinta jäsenille 28 e, lapsille 20 ja muille 38 e.

”Kuka oli Kustaa Vaasa? Entä kuningatar Kristiina? Miksi suomalaiset saivat oman aapisen? Oliko Suomessa noitia Ruotsin vallan aikana? Taisteltiinko Nuijasodassa todella nuijilla? Mitä tapahtui Vasa-laivalle, kun se lähti neitsytmatkalleen? Millaista luonnontiedettä Suomessa harjoitettiin 1700-luvulla?

Näihin ja muihin jännittäviin kysymyksiin saadaan vastaus, kun Mauri Kunnaksen rakastetut hahmot heräävät eloon Kansallisteatterin näyttämöllä!”

Musta laatikko 14

ti 8.10.19 klo 19.00 Suuri näyttämö. Lipun hinta jäsenille 22 e, muille 31 e.

pe 11.10.19 klo 19.00 Suuri näyttämö. Lipun hinta jäsenille 22 e, muille 31 e.

Musta laatikko tarjoaa laatujournalismia ainutkertaisena elävänä esityksenä. Huippusuosittujen iltojen aikana kuullaan kymmenkunta tositarinaa, joita ei ole aiemmin Helsingin Sanomissa tai muualla kerrottu. Kertojina ovat HS:n toimittajat ja kuvaajat.”

 

HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERI

 

Fingerpori

pe 27.9.19 klo 19.00 Studio Pasila. Lipun hinta jäsenille 26 e, muille 35 e

On kaunis sunnuntaipäivä Fingerporin kaupungissa. Lapset lyövät leikkiä ydinvoimalan pihalla, Jeesus vesijuoksee ja Hitler kalastelee Fingerinlahdella. Idylli kuitenkin rikkoutuu yllättäen, kun Fingerporin kaupunginjohtaja Homelius kutsuu Heimo Vesan puheilleen.”

Fingerpori on näytelmä, johon kannattaa liput varata heti, koska minulla on jotenkin sellainen kutina, että esitykset tullaan myymään loppuun. Olen niin iloinen, että sarjakuva oikeasti elää ja vieläpä suomalainen sarjakuva.” Virpi Yli-Villamo – Elämä on ihanaa -blogi

Pieni merenneito

la 5.10.19 klo 13.00 Suuri näyttämö. Lipun hinta jäsenille 60 e, lapsille 41 e, muille 83 e

”Pieni merenneito on kiehtovan ihana, ajaton rakkaustarina, jonka maagisen kaunis musiikki on hurmannut musikaaliyleisöt ympäri maailman ja ui nyt vihdoin katsojien sydämiin myös Helsingissä. Ohjaajana mies Kinky Boots -menestysmusikaalin takaa: Samuel Harjanne.”

Vihainen leski

La 09.11.2019 klo 19:00 Suuri näyttämö. Lipun hinta jäsenille 35 e, muille 45 e.

"Vihainen leski on riemukas tarina ystävyydestä, rakkaudesta ja stereotypioista. Monet kysymykset, kuten vaikkapa omaishoitajuus, nivoutuvat huumorin ja lämmön kautta tietyn ikäryhmän paikkaan maailmassa: mitä on olla viriili ja vapaa seitsemänkymppinen yhteiskunnassa, jossa gallupien viimeinen ikäluokka on 61–65 vuotta?"

Parasta elämässä

la 23.11.19 klo 19.00 Pieni näyttämö. Lipun hinta jäsenille 26 e, muille 36 e

”Martti Suosalon mestarillinen monologiesitys on liikuttava, toiveikas ja surullisen hauska kertomus kroonisesti masentuneen äidin pojasta, joka koettaa piristää äitiään listaamalla asioita, jotka tekevät elämästä elämisen arvoista. Asioita, joita kaikkien on hyvä palauttaa välillä mieleen.”

Näytelmän esittävät Martti Suosalo ja yleisö.

 

Kun olet saanut vahvistusviestin varauksen onnistumisesta, niin maksa lippusi Voay:n tilille Nordea FI 14 2190 1800 003414