Tartton ruoka- ja katufestivaali 15.-17.6.2019

RUOKA-JA KATUFESTIVAALI MATKA TARTTOON

TaDaa! -festivaali on kansainvälinen katuartistien festivaali, joka tuo paikalle kymmeniä artisteja Virosta ja ulkomailta. Kahtena päivänä voi nauttia viihdettä katuteattereilta, muusikoilta, sirkus- ja tulitaitelijoilta sekä muilta viihdyttäjiltä.

Matka-ajankohta ja hinta:

15.-17.6.2019 (la-ma) 160 € jäsen, 210 € ei jäsen

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 70 €. Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy:

* laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking linellä kansipaikalla

* matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset virolaisella tilausajobussilla

* majoitus jaetussa kahden hengen standard-luokan huoneessa 2vrk

* hotelliaamiaiset, päiväkahvit, viininmaistajaiset

* opastettu kaupunkikierros Tartossa

* opastettu kierros paino – ja paperimuseoon

* suomenkielisen oppaan palvelut Tallinnasta Tallinnaan

Laiva-aikataulu (alustava):

Helsinki – Tallinna Viking Gabriella klo 10.30 -13.15

Tallinna - Helsinki Viking XPRS klo 18.00 -20.15

Matkaohjelma:

Lauantai 15.6.

Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking Gabriella klo 10.30-13.15.Gabriella lähtee Katajanokan terminaalista. Saapuminen Tallinnaan, jossa opas vastassa. Lähtö bussilla Tallinnan satamasta kohti Tarttoa, jonne matkaa noin 180 km. Majoittuminen hotelli Draakoniin. Vapaata aikaa tutustua ruokafestivaalien tarjontaan.

Sunnuntai 16.6.

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä opastettu Tarton kaupunkikierros, jonka aikana nähdään tämän viehättävän hansakaupungin historiallisia rakennuksia ja tunnetuimpia nähtävyyksiä, osa kierroksesta kävellen. Opastettu käynti Paino – ja paperimuseoon. Museossa pääsee näkemään paperin valmistusta, paperiveistoksia, historiallisia painokoneita, puusta ja tinasta valmistettuja kirjasimia ja erilaisia teemoihin liittyviä näyttelyitä sekä vaihtuvia näyttelyitä. Museo voi päästä itse kokeilemaan postikorttien valmistusta, julisteiden painamista, käsin tehtyjen muistikirjojen sidontaa. ( lisämaksusta opastettu vierailu Viron kansallismuseoon: 20 €/ hlö) . Kierroksen jälkeen vapaata aikaa tutustua festivaalien tarjontaan.

Maanantai 17.6.

Aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus ja tavarat bussiin.  Matkalla Tallinnaan maistellaan virolaisia marjaviinejä Pöltsamaalla ja nautitaan päiväkahvit. Matka jatkuu kohti Tallinnaa, jossa ostosaikaa uudessa Mall 1 – ostoskeskuksessa. Viking XPRS lähtee Helsinkiin klo 18.00, jonne saavutaan klo 20.15.

Hotelli:

Hotelli Draakon ***

Raekoja Plats 2, 51003 Tartu
Puh. +372 744 2045
www.draakon.ee

Sijaitsee Tarton ydinkeskustassa raatihuoneentorin vieressä.  Vanha, historiallinen rakennus 1600-1700-luvuilta. Hotellissa yhteensä 40 huonetta, joissa wc, kylpy/suihku, hiustenkuivaaja, TV ja puhelin. Huoneiden koko ja muoto vaihtelee. Kokolattiamatot. Ravintola, olutkellari ja kokoustilat.

Tarton katuruokafestivaalit ovat suuri kansainvälinen katuruokatapahtuma, joka antaa mahdollisuuden tutustua tuoreimpiin ruokatrendeihin. Festivaaleilla voi nauttia ruokarekkojen, pop-up -kahviloiden, huippuravintoloiden ja vaihtoehtoiskokkien valmistamasta tuoreesta ruoasta. Viron tasavallan 100-vuotisjuhlan kunniaksi on painopiste virolaisella katuruoalla ja uusilla mauilla.

Viron toisiksi suurin kaupunki Tartto on viehättävä, historiallinen hansakaupunki, jonka kulttuurinähtävyydet ovat vertaansa vailla. Kaupunkia pidetään Viron kulttuurin ja sivistyksen pääkaupunkina, ja kaupungissa toimiikin mm. Viron vanhin ja suurin yliopisto, vanhin vironkielinen teatteri Vanemuine, Viron opetusministeriö, korkein oikeus ja Viron kansallismuseo. 1632 perustettu yliopisto on edelleen monen suomalaisen opiskelijan opinahjo. Muita tunnettuja nähtävyyksiä ovat vanhan kaupungin lisäksi mm. Toomemägi, Johanneksen kirkko, raatihuoneentori, kasvitieteellinen puutarha ja vanhat puutaloalueet ja Viron kansallismuseon uusi päärakennus avattiin 1.10.2016 entisen Raadin kartanon ja Tarton entisen sotilaslentokentän alueella ja museon avautuminen on merkkitapaus Virossa. Rakennus on arkkitehtuuriltaan upea nähtävyys ja siellä on esillä kaksi perusnäyttelyä. Raatihuoneentori on kaupungin keskipiste, jossa järjestetään vuosittain useita tapahtumia. Emajoki virtaa kaupungin halki ja antaa sille oman ilmeensä.

Varauslinkki:

https://varaamo5.matkaverkko.fi/Intres/matkaagentit/I8/Site/Search.aspx?system=4&sender=1&adult=2&child=0&destinationCode=OTVOAY&beginDate=15.06.2019&Group=OAJ