Lakkoavustuksen hakeminen

Lakkoavustuksen määrä kevään 2022 lakossa OAJ:n (sekä SOOL:in ja OSJ:n) jäsenille on 180 euroa/lakkopäivä, mikä Vantaalla työskentelevien opettajien osalta tarkoittaa 7 päivää. 

Lakkoavustus korvaa työnantajan lakon ajalta pidättämän palkan, eli kesäkuun palkka on viikon palkkaa vastaavan summan verran pienempi ja OAJ:n maksama lakkoavustus noin pidätetyn palkan verran. 

 

Lakkoavustusta haetaan OAJ:n sivuilta:

1. Kirjaudu esim. pankkitunnuksilla OAJ:n jäsensivuille osoitteessa www.oaj.fi

2. Valitse "Omat tiedot"-valikko.

3. Vasemman reunan valikoista valitaan "LAKKOAVUSTUSHAKEMUS".

4. Syötä tilinumero

5. Valitse lakkopäivät, oletusarvoisesti kaikki 7, paitsi jos olet työskennellyt työluvalla, jolloin vain ne päivät, joina tosiasiallisesti olet ollut lakossa

6. Lähetä!

Avustusten hyväksymisessä on tällä hetkellä pientä ruuhkaa, mutta ne ovat priorisoitu hoidettavaksi mahdollisimman pian. Lakkoavustus tulee hakea 6 kuukauden sisällä, mutta mieluiten mahdollisimman pian lakon päättymisen jälkeen.

 

Lakkoavustushakemuksen lähettämisen jälkeen OAJ Vantaan paikallisyhdistys vielä käsittelee hakemukset ja varmistaa, että lakon aikana töissä olleet eivät hae myös lakkoavustusta. Lakkoavustukset lähtevät OAJ:hin ja maksuun tämän käsittelyn jälkeen toukokuun aikana.