Peruskoulun ja lukion opettajien hyvinvointi-ilta

Aika: 26.3.2020 klo 16:00 - 19:00
Paikka: Heureka

Aivot, sydän, kädet: opettajan hallintatyökalut

Heurekassa 26.3.2020 klo 16.00-19.00

 

Tervetuloa opettajan hyvinvointi-iltaan Heurekaan torstaina 26.3.20 kuulemaan Neuro-ope, aivoasiantuntija, neuropsykologi Heli Isomäen koulutusta opettajan työhön liittyvistä hallintatyökaluista, joiden avulla saat tukea myös omaan työhyvinvointiisi.

Kaikki osallistujat saavat leffalipun.

 

Muistathan ilmoittautua keskiviikkoon 18.3. mennessä alla olevan linkin kautta. Kiitos!
www.voay.fi/ilmoittautumiset/peruskoulun-ja-lukion-opettajien
 

Alustava ohjelma:

16.00-17.00     Salaattibuffet  ja kahvit

17.00-19.00     Aivot, sydän, kädet: opettajan hallintatyökalut, Heli Isomäki, neurospykologian erikoispsykologi, psykologian tohtori

 

Esittely:

”Opettajan työ on uuden opetussuunnitelman sekä kulttuuristen muutosten vuoksi uuden haasteen edessä. Opetus kilpailee lasten ja nuorten aivojen mielenkiinnosta muun muassa median kanssa. Aivojen tasolta tarkasteltuna tämä kilpailu on epätasa-arvoista median vaikuttaessa aivoihin paljon ihmisen toteuttamaa toimintaa välittömämmin, voimakkaammin ja pitkäkestoisemmin. 

Myös monet muut ilmiöt kuormittavat opettajan työtä. Oppiminen on aina ollut ja on edelleen huomattavan yksilöllistä, koska aivot ovat meidän yksilöllisin elimemme. Yhä useampi opettaja myös kertoo lasten ja nuorten mielenterveyden ongelmien olevan koulu-, luokka- ja tuntityöskentelyn arkipäivää. Uusi opetussuunnitelma painottaa itseohjautuvuutta sekä vanhempien osallisuutta. Itseohjautuvuus on aivoissa hitaimmin kehittyvä taito ja monella peruskoululaisella täysin keskeneräinen. Vanhempainbarometrin mukaan vanhemmat kokevat, etteivät pääse osallistumaan ja vaikuttamaan riittävästi kouluun. 

Opettajasta on toiminnallisesti tullut koulun ja kodin välissä tasapainotteleva hyvinvoinnin, sosiaalistamisen, psyykkisen ja fyysisen kehityksen sekä mielenterveyden asiantuntija. Opettajankoulutus ja siihen pohjautuva ammatillinen kulttuuri on kuitenkin pedagoginen. Opettamistiede. Ei ole ihme, että moni opettaja uupuu.

Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen tässä koulun arjen ristiaallokossa on äärimmäisen tärkeää. Hallinnantunne, tieto ja työkalut kulkevat käsi kädessä. Koulutus antaa eväitä parempaan ymmärrykseen opetustyöhön vaikuttavista tekijöistä ja niiden hallintaan ottamisesta.

Kouluttaja on aivomuotoilija, neuropsykologi, psykologian tohtori Heli Isomäki. Hänellä on 25 vuoden työkokemus aivoihin vaikuttamisesta, oppimisen esteiden helpottamisesta ja yhteistyöstä vanhempien ja koulujen kanssa. Hän tekee asiakastyötä, työnohjaa, kirjoittaa, kouluttaa sekä jakaa tietoa digitaalisessa muodossa Neuro-opena. Kaikessa toiminnassa tavoitteena tarjota oppimisen mahdollisuuksia.”