Lakko 2022

Kunta-alan lakko 3.-9.5.2022 koskettaa myös Vantaalla työskenteleviä opettajia. Opettajien lakko on harvinaisuus jopa suomalaisessa työelämässä: edellisestä lakosta on ehtinyt vierähtää jo 38 vuotta. Perustellusti voidaan siis sanoa, että opettajat eivät lakkoile turhaan eikä edes kovin pienestä syystä. Mitta on täynnä. Aika on nyt.

Kuluneiden vuosien aikana opettajien palkkaus on toistuvasti jäänyt jälkeen yleisestä palkkakehityksestä. Työtehtäviä on kuitenkin lisätty ja opetustyöhön vain etäisesti liittyvät tehtävät kuormittavat opettajia. Samaan aikaan yhteiskunnassa on vaadittu opettajia ratkaisemaan milloin mitäkin ongelmia. Koronaan liittyvä etäkoulujakso kuormitti terveydenhuollon ammattilaisten ohella ennennäkemättömällä tavalla myös oppilaita, opiskelijoita ja opetushenkilökuntaa.

Emme ole vaatimassa kuuta taivaalta tai muuta yhtä mahdotonta. Yleisen linjan mukaiset korotukset ja niiden lisäksi monivuotinen palkkaohjelma, jonka avulla voidaan korjata opetusalan palkkauksen ja työolojen räikeimpiä epäkohtia. That's it.

 

Lisää tietoa

https://www.oaj.fi/jasenyys/oaj-neuvottelee/

www.facebook.com/vantaan.oay
twitter.com/vantaan_oay