16.-18.11.2022

Syysvaltuusto kokoontui Akavatalolla ke-pe 16.-18.11.2022. OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto avasi kokouksen ajankohtaisten asioiden katsauksella. Aiheina oli muun muassa viime kevään lakon onnistuminen, sopimusneuvottelut sekä edunvalvonta. Katarina korosti, että hän haluaa viedä järjestön toimintaa edelleen avoimempaan ja oikeudenmukaisempaan suuntaan. Jäsenten kuunteleminen on erittäin tärkeää. Kaikilta OAJ:n yhdistyksiltä ja aktiivitoimijoilta tarvitaan toimia kevään eduskuntavaaleissa, jotta saamme päättäjiksi henkilöitä, jotka ovat kasvatuksen ja opetuksen puolella.  OAJ:n vaalitavoitteiden näkyväksi tekemiseen tarvitaan meitä kaikkia. Katarinan puheenvuoro on kuunneltavissa OAJ:n sivuilla. 

https://www.oaj.fi/ajankohtaista/uutiset-ja-tiedotteet/2022/katarina-murto-syysvaltuustossa-koulutuksen-tulevaisuus-ratkaistaan-seuraavissa-eduskuntavaaleissa/ 

Pääkaupunkiseudun aluepuheenvuoron piti valtuutettu Jukka Sarpila. Puheenvuorossa nostettiin esiin alueemme haasteita mm. monikielisyyden lisääntyminen, oppilasmäärien kasvu ja alueen korkea hintataso, miten opettajan palkalla pärjää pääkaupunkiseudulla. Puheessa tuotiin esiin huoli kelpoisten opettajien riittävyydestä. Hyvinvointialueiden aloittaessa tulee tehdä vahvaa yhteistyötä ja huolehtia, että opiskeluhuolto pysyy lähellä koulujen toimintaa.  

Valtuustossa kuultiin yli 70 puheenvuoroa ja tehtiin reilu 30 ponsiesitystä. Ponnet menivät valiokuntien käsittelyyn, jonka jälkeen ponnet käsiteltiin OAJ:n hallituksessa ja tämän jälkeen vielä valtuustossa. Hyväksytyt ponnet etenevät OAJ:n toimiston, toimikuntien ja hallituksen käsittelyyn. Tällaisia valmisteluun meneviä ponsia olivat mm. leirikouluun ja yön yli retkille osallistumiseen, esihenkilöiden työssäjaksaminen, talousavoimuus järjestön jäsenyhdistyksien osalta.  Valtuusto nosti opiskelijaedustuksen uudelleen käsittelyyn keväällä 2023. Valtuusto päätti myös järjestön toimintasuunnitelmasta sekä talousarviosta.   

Lisää valtuuston kuulumisia voitte lukea OAJ:n sivuilta.  

https://www.oaj.fi/ajankohtaista/uutiset-ja-tiedotteet/2022/valtuusto-nosti-opiskelijaedustuksen-uudestaan-kasittelyyn/ 

Teemme vahvaa yhteistyötä pääkaupunkiseudun valtuutettujen kanssa. Keskustelemme linjauksista ja toimintatavoista. Voimme oppia toisiltamme lisää. Tässä iloinen pääkaupunkiseudun joukkomme.  

Juttu kirjoitettu yhteistyössä EKOAY:n Anu Vilkin kanssa

Vantaalaiset OAJ-valtuutetut: Anna Ruotsala (SMOL), Salla Sutinen (VOL), Tiina Pesonen (VOAY) ja Paula Lehtinen (VOAY). Kuvasta puuttuu Katja Palomäki.
Pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa) OAJ-valtuutetut