20.4.2022

OAJ-YSIn uusi puheenjohtaja Katariina Kattelus kukitettavana. Kuva: Katja Palomäki

OAJ:n uudet yleissivistävät valtuutetut kokoontuivat eilen ensimmäisen kerran ysiläisten yhteiseen neuvottelupäivään. Päivän ohjelmassa oli OAJ-YSIn vaali- ja toimintaohjesäännön hyväksyminen sekä OAJ-YSIn hallituksen puheenjohtajan valinta kaudelle 22-24.

Ehdolla olivat Katariina Kattelus Oulusta, Jaakko Sarmola Rovaniemeltä, Jukka Talvitie Helsingistä, Jussi Tanhuanpää Liedosta ja Sameli Valkama Turusta. Näiden viiden osaavan ehdokkaan joukosta valituksi tuli selkeällä ääntenenemmistöllä Jukon pääluottamusmies Katariina Kattelus. Katteluksella on vahvaa kannatusta myös kentällä ja hän keräsi upean äänimäärän valtuustovaaleissa. Uusi valittu OAJ-YSIn puheenjohtaja toimii kautensa ajan myös koko järjestön varapuheenjohtajana.

Lisäksi pääsimme tenttaamaan OAJ:n puheenjohtajaehdokkaita yksitellen pelkästään ysiläisten kesken. Puheenjohtajaehdokkailta kysyttiin miksi juuri ysiläisten pitäisi äänestää sinua,  miten opettajien työaikajärjestelmää tulisi kehittää ja heitä pyydettiin mainitsemaan OAJ:n kaksi tärkeintä koulutuspoliittista tavoitetta. Kokouspäivät jatkuvat Pasilassa Akavatalolla koko valtuuston yhteisillä neuvottelupäivillä torstaina ja perjantaina.

Teksti: Tiina Pesonen